Solceller i Falköping

Vi installerar nyckelfärdiga solcellsanläggningar åt både privatpersoner och företag i Falköping med omnejd. Vi hjälper dig hela vägen med allt från blanketter, anmälningar och bidragsansökningar till en nyckelfärdig anläggning.

Vi utför kostnadsfria hembesök och överlämnar därefter en offert på en komplett installerad och driftsatt anlägging där allting ingår. Låter detta intressant? Ring Erik Kyrkander för mer information, 0761-72 10 30.

Solceller - hur enkelt som helst!

Att använda solen som sin energikälla är fantastiskt sätt att skapa en lönsam energilösning. 

Men solenergi handlar inte bara om lönsamhet. Det är också ett säkert, miljövänligt och förnyelsebart alternativ. Det gör att miljömedvetna privatpersoner, företag och organisationer de senaste åren satser mer och mer på solenergi.

Eltjänst breddar sin kompetens ytterligare genom att erbjuda kompletta nyckelfärdiga solcellsanläggningar till allt från taket på sommarstugans utedass till större industriella anläggningar.

Att förverkliga dina solcellsdrömmar har aldrig varit enklare. Kom in eller ring till oss så hjälper vi dig med allt som behövs för att skapa en färdig anläggning:

  • Anmälningar och dokumentation som nätbolaget kräver
  • Blanketter för solcellstöd
  • Dimensionering och energiberäkning - så du får bäst betalt för din produktion av solel
  • Val av rätt montagesystem beroende på vilken typ av tak du har
  • Panelmontage av certifierade solcellsmontörer
  • Elinstallation av behörig elinstallatör

Med en lokal etablerad helhetsleverantör blir ägandet av solceller tryggt, vilket är viktigt då
förväntad livslängd på anläggningen är minst 35år. Kom in till oss så berättar vi hur du kan göra miljönytta med just din fastighet och samtidig göra en god investering.

Hur fungerar det?

Ett solcellsanläggning består av ett antal solpaneler som byggas ihop. 

När solen träffar solpanelerna generas likström. Strömmen leds ner från taket till en växelriktare som omvandlar likströmmen till samma växelspänning som finns i våra elnät, 230V.

Strömmen går från växelriktaren till fastigheten elcentral, vidare till mätarskåpet och därefter ut på nätbolagets kraftnät.

För att få bra prestande på anläggningen ska taket ligga i söderläge och taklutningen bör ligga på mellan 30 och 50 grader. Utöver takets orientering påverkar även eventuell skuggning hur mycket el som genereras. I slutändan är det dock antal soltimmar och systemets storlek som avgör hur mycket energi en anläggning kan generera. Viktigt att notera är också att anläggningen fungerar även då det är molnigt, dock med ca 30% effektivitet jämfört med en solig dag.

Staten sponsrar

Från 1 Januari 2023 får du ett skatteavdrag på 19,5 procent för investeringar i så kallad grön teknik. Skatteavdrag ersätter det tidigare solcellsstödet och ladda-hemma-stödet.

Det nya gröna skatteavdraget fungerar ungefär som ROT-avdraget, vilket innebär att du inte längre behöver söka bidrag från Naturvårdsverket i efterhand. Avdraget är redan gjort när du får din faktura. 

För mer information hänvisar vi till Skatteverkets hemsida.

Kontakta oss för kostnadsfri offert

Ring eller maila oss för att få ett kostnadsfritt hembesök och en kostnadsfri offert på en komplett driftsatt solcellsanläggning av högsta kvalitét. Enklare kan det inte bli!

-----

2022-09-05 Uppdatering av läget

På grund av de rådande elpriserna har efterfrågan på solceller exploderat och vi är redan nu fullbokade fram tills april 2023. Detta tillsammans med en global brist på växelriktare och monteringsystem med otaliga prishöjningar till följd, innebär att vi i nuläget inte kan skriva några nya offerter eller ens ge några prisindikationer.

Under den närmaste tiden lägger vi allt vårt fokus på installationsarbeten och har därmed begränsade möjligheter att svara på mail och telefon. Vi ber om ursäkt för detta.

Vi gör nu allt vi kan för att korta ner de långa väntetiderna på både och offert och installation och hoppas på en förbättrad situation tills årsskiftet.

-----

2023-05-11 Uppdatering 

Tillgång på solcellsmaterial har förbättrats något under början av 2023.

Vi har fortfarande en kö med intressenter som vi i turordning kontaktor för ett hembesök och offert.

Om ni önskar ställa er i kön för offert går det bra att kontakt oss. Notera dock att vi inte lämnar några offerter eller prisindikationer innan vi har kommit till er plats i kön.

-----

Tomas Jönsson

Projektledare Solceller

Tel: 0735-43 67 81

tomas.jonsson@eltjanstifalkoping.se

Genom att använda detta formulär samtycker jag till att de personuppgifter jag uppgett registreras och behandlas i syfte att kunna hjälpa mig med mitt ärende. Behandlingen följer integritetspolicyn hos Eltjänst i Falköping AB.