Solceller i Skara

Vi installerar nyckelfärdiga solcellsanläggningar åt både privatpersoner och företag i Skara med omnejd. Vi hjälper dig hela vägen med allt från blanketter, anmälningar och bidragsansökningar till en nyckelfärdig anläggning.

Vi utför kostnadsfria hembesök och överlämnar därefter en offert på en komplett installerad och driftsatt anlägging där allting ingår. Låter detta intressant? Ring Erik Kyrkander för mer information, 0761-72 10 30.

Solceller - hur enkelt som helst!

Att använda solen som sin energikälla är fantastiskt sätt att skapa en lönsam energilösning. 

Men solenergi handlar inte bara om lönsamhet. Det är också ett säkert, miljövänligt och förnyelsebart alternativ. Det gör att miljömedvetna privatpersoner, företag och organisationer de senaste åren satser mer och mer på solenergi.

Eltjänst breddar sin kompetens ytterligare genom att erbjuda kompletta nyckelfärdiga solcellsanläggningar till allt från taket på sommarstugans utedass till större industriella anläggningar.

Att förverkliga dina solcellsdrömmar har aldrig varit enklare. Kom in eller ring till oss så hjälper vi dig med allt som behövs för att skapa en färdig anläggning:

  • Anmälningar och dokumentation som nätbolaget kräver
  • Blanketter för solcellstöd
  • Dimensionering och energiberäkning - så du får bäst betalt för din produktion av solel
  • Val av rätt montagesystem beroende på vilken typ av tak du har
  • Panelmontage av certifierade solcellsmontörer
  • Elinstallation av behörig elinstallatör

Med en lokal etablerad helhetsleverantör blir ägandet av solceller tryggt, vilket är viktigt då
förväntad livslängd på anläggningen är minst 35år. Kom in till oss så berättar vi hur du kan göra miljönytta med just din fastighet och samtidig göra en god investering.

Hur fungerar det?

Ett solcellsanläggning består av ett antal solpaneler som byggas ihop. 

När solen träffar solpanelerna generas likström. Strömmen leds ner från taket till en växelriktare som omvandlar likströmmen till samma växelspänning som finns i våra elnät, 230V.

Strömmen går från växelriktaren till fastigheten elcentral, vidare till mätarskåpet och därefter ut på nätbolagets kraftnät.

För att få bra prestande på anläggningen ska taket ligga i söderläge och taklutningen bör ligga på mellan 30 och 50 grader. Utöver takets orientering påverkar även eventuell skuggning hur mycket el som genereras. I slutändan är det dock antal soltimmar och systemets storlek som avgör hur mycket energi en anläggning kan generera. Viktigt att notera är också att anläggningen fungerar även då det är molnigt, dock med ca 30% effektivitet jämfört med en solig dag.

Staten sponsrar

Sedan 10 år tillbaka finns ett statlig stöd för installation av solceller och riktar sig till såväl privatpersoner som företag.

Mer information om stöd för solceller går att hitta på energimyndighetens hemsida.

Kontakta oss för kostnadsfri offert

Ring eller maila oss för att få ett kostnadsfritt hembesök och en kostnadsfri offert på en komplett driftsatt solcellsanläggning av högsta kvalitét. Enklare kan det inte bli!

 

Erik Kyrkander

Projektledare Solceller

Tel: 0761-72 10 30

erik.kyrkander@eltjanstifalkoping.se