Senaste nytt

Eltjänst tar över Floby Elektriska

I 34 år har Bo Gustavsson och Christian Ekblom utfört elinstallationer åt privatpersoner och företag under Floby Elektriskas fana. Med pensionen i antågande var det dags att hitta en lämplig efterträdare. Eltjänst i Falköping steg fram som det självklara valet.

 

"När Bosse ringde mig och berättade att Floby El var till salu kände jag direkt att vi var rätt företag att ta över flaggan", säger Mats Karén, delägare och VD för Eltjänst i Falköping.

Eltjänst har redan i dag stark anknytning till Floby via Mats Karén som är uppväxt och bosatt på orten. Eltjänst har sedan innan också flera stora kunder i Floby med omnejt - Axima, ICS Fastigheter och givetvis ett flertal privatpersoner och lantbrukare.

 

Fokus på En trygg övergång 

Bosse kommer arbeta vidare som timanställd på Eltjänst medan Christian har valt att köra på i egen regi med att bygga apparatskåp åt APoT.

"Vi är överlyckliga att Bosse valt att jobba vidare hos oss i början. Det viktigaste för oss är att kunderna känner sig trygga och att övergången går smidigt för alla. Flobyborna ska veta att det även i framtiden kommer finnas elektriker på orten som snabbt är på plats och hjälper till", berättar Stefan Karlsson, delägare Eltjänst i Falköping.

 

Lokalen och lagret på Storgatan 3 kommer vara kvar precis som innan. Mats kommer finnas på plats varje morgon och lämna ut material, ta emot jobb och bistå kunder. Huvudsakligen är det Mats och Bosse som kommer sköta ruljansen i Floby, men vid ökat behov står fler montörer redo att infinna sig.

"Många av våra montörer har lokal anknytning till Floby via släktningar eller bekant och är jättesugna på att komma hit och träffa nya kunder", berättar Mats.

 

Med Bosse på lönelistan och Floby Elektriskas verksamhet i portföljen är Eltjänst nu större än någonsin. Redan före köpet av Floby El hade omsättning på bara några år ökat med nära 50%.

"Vi är inne i ett väldigt expansivt läge just nu och förvärvet av Floby Elektriska ligger helt rätt strategiskt för oss", säger Stefan.

 

Alla vi på Eltjänst vill tacka Bo och Christian för möjligheten att få ta över och driva vidare Floby Elektriska.

"Vi hoppas kunna möta upp och överträffa alla nya kunders förväntningar och ser fram emot att sätta igång och arbeta och visa vad vi går för!", avslutar Mats.

 

För ytterligare information

Mats Karén, VD och delägare, Eltjänst i Falköping AB

Tel: 0705-55 62 44

E-post: mats@eltjanstifalkoping.se

 

Stefan Karlsson, delägare, Eltjänst i Falköping AB

Tel: 0706-53 03 35

E-post: stefan.karlsson@eltjanstifalkoping.se

 

 

Stefan Karlsson 2015-08-03