Belysningsplanering och ljusdesign

Ljus anses vara den bästa stämningsskaparen i vår omgivning. Det påverkar vårt välbefinnande och våra förutsättningar för att kunna arbeta, trivas och lösa uppgifter på ett tillfredsställande sätt. Belysning ska både vara funktionell och estetiskt tilltalande.

Så hur lyckas man med sin belysningsanläggning?

Vi på Eltjänst har svaret!

 

Hos oss finns numera en högskoleutbildad ljusdesigner vid namn Sofia som har koll på det mesta och bästa inom belysning.

 

Sofia planerar och projekterar belysning i olika typer av miljöer. Planeringen görs alltid med både det visuella och tekniska i åtanke. Målet är att få belysningen att framhäva rummets material, färger och inredning, och skapa just den känslan av rummet som du som kund vill få av rummet.

 

Sofia kan hjälpa dig både i hemmet, på arbetsplatsen i dina kommande renoverings- eller nybyggnadsprojekt.  

Varför anlita en ljusdesigner?

En fråga som vi ofta får är

"Varför behövs en ljusdesigner, det jobbet gör ju ni elinstallatörer redan?"

 

De som anlitat oss tidigare vet hur duktiga våra elektriker är på att installera, montera, ansluta och kontrollera elinstallationer. En ljusdesigner å andra sidan, är duktig på att planera beysningen och dess effekter på rummet och människan. För att kunna skapa en optimal belysningslösning, både ekonomiskt och ergonomiskt, behövs en utbildad och kunnig ljusdesigner.

 

Funderar du på att renovera ditt hus eller din lägenhet? Tycker du att det är alldeles för mörkt i ditt hem? Har du verkligen bra arbetsbelysning på ditt kontor? Önskar du belysa din trädgård? Kontaka oss så kan Sofia hjälpa dig på bästa sätt utifrån dina behov.

 

Vad kan vi hjälpa dig med?

Hembesök! Vid ett hembesök ger vi råd och tips på hur du ska tänka för att få till en bra belysning i hemmet, trädgården eller på arbetsplatsen. Vi erbjuder också digital ljusplanering utifrån bilder och ritningar på den miljö du vill ha hjälp med.

 

Belysningsförslag och koncept. Vi tar fram förslag på armaturer, gör ritningar och uträkningar samt producerar inspirationsbilder och moodboards. I djungeln med armaturer hjälper vi dig välja produkter som passar just ditt hem eller arbetsplats.

 

Fullskalig ljusplanering. Vi utför belysningsberäkningar med Dialux EVO som bland annat visar belysningsstyrka, luminans och UGR. Resultatet kan vi leverera i DWG-ritningar och visualiseringar. 

 

Livscykelkostnadskalkyler. En "LCC" ger dig information om hur mycket belysningen i en anläggning kostar. Här räknas allt från inköp av armaturer, underhåll och styrning in för att ge dig en korrekt och komplett jämförelse mellan din nuvarande belysningslösning och en ny energieffektiv lösning.

 

 

Var kan vi hjälpa dig?

I ditt hem. Vi hjälper dig välja rätt belysning som framhöver din byggnads arkitektur. Vi visualiserar ditt nya kök, badrum eller vardagsrum. Funderar du på att bygga en altan? Vi hjälper dig skapa en trevlig och mysig utemiljö.

 

På din arbetsplats. Vi tar fram belysningslösningar för din arbetsplats som både är funktionella, och estestiskt tilltalande. Målet är att skapa en god, trivsam och hälsosam arbetsmiljö som uppfyller arbetsmiljöverkets regler.

 

I ditt nästa renoverings- eller nybyggnadsprojekt. Vi ritar upp och planerar den mest ekonomiska och effektivaste belysningsanläggningen i allt från industrihallar, affärslokaler, idrottsanläggningar, ladugårdar, till parkeringar, gårdsplaner och fotbollsplaner.

 

 

Pris

Ett hembesök och konsultation av vår ljusdesigner Sofia kostar 1200 kronor inklusive moms. I kostnaden ingår ett hembesök på 1 timma. Om du bor utanför Falköpings tätord tillkommer kostnad för resan. Efter besöket får du en armaturförteckning med förslag på armaturer och dess placering. Du kan också besöka oss i vår butik i Falköping för att få möjligheten att se armaturerna i verkligheten. 

 

Ytterligare konsultation och övriga uppdrag sker på löpande räkning från 950 kronor per timme inklusive moms.

Boka ett hembesök!

Ring eller maila Sofia för mer information om hur vi kan hjälpa dig med ljusdesign!

 

Sofia Arvidsson

Ljusdesigner

Tel: 0727-52 03 41

sofia.arvidsson@eltjanstifalkoping.se